martes, 22 de junio de 2010

Próxima presentació ...

Dijous 1 i 8 de Juliol 2010
Presentació de la cava Berdié, D.O. Cava.
Exposició de la cava i cata dels seus productes.
(Mateixa presentació dijous 1 i 8)
Hora: 18:30h. a 20:30h.
Aforament limitat
Acte gratuït

Per apuntar-te als esdeveniments, només cal que et possis amb contacte amb Sergi Sevillano (Responsable d'actes), via e-mail (sevi84@hotmail.es), o passar per la botiga i donar les teves dades. Assistencia amb prèvia confirmació.

Tast Cervesa Almogàver, 17/06/10

Albert Sanchís, mestre cerveser d'Almogàver.

domingo, 13 de junio de 2010

Presentació Capçanes, 3 i 10/06/10

Capçanes es el nom d'un poble i la seva cooperativa, tots dos situats a la comarca del Priorat, a l'interior de la província de Tarragona. Les seves vinyes van pertànyer a la Subzona Falset de la D.O. Tarragona fins que a finals de 2001 d'aquesta Subzona va néixer la nova D.O. Montsant.
Gràcies a la seva gent entusiasta, uns socis viticultors que ténen cura de la terra de la que viuen i a l'equip de professionals del celler, a Capçanes es viu el terme "cooperativa" amb orgull, comprovant dia a dia fins a on es pot arribar.
Xavier Castellet (Celler Capçanes)


Vins tastats:
· Mas Collet Blanc Barrica '08
· Costers del Gravet negre '07
· 2/x Pinot Noir '06
· Flor de Primavera negre "Kosher" '08
· Pansal del Calàs "Vi de licor" '05

martes, 8 de junio de 2010

Presentació Ruinart, 07/06/10

Xavier Monclús i Marcos Comellas (Ruinart), Pau Mur (Verema i Collita)

Chipirones rellenos, elaboración artesana

Conservas de Cambados es una conserva dedicada a la elaboración y fabricación de productos procedentes del mar. Se encuentra ubicada en el municipio gallego de Barrantes, a orillas del río Umia, muy cerca de donde éste desemboca en la famosa ría de Arousa, conocida por el sabor inigualable de sus pescados y mariscos.
La factoría nace en 1.985 con el único propósito de elaborar una conserva artesanal de los pescados y mariscos de nuestras rías. Acercar los productos del mar a su mesa y lograr que estos conserven su inigualable sabor sigue siendo, hoy en día, el principal objetivo.

lunes, 7 de junio de 2010

Art Cervesers, cerveses d'autor

Art Cervesers és una petita fàbrica de cervesa artesana.
El projecte d’Art Cervesers és la materialització d’una idea nascuda al voltant de l’any 2006. Després de més de 15 anys promovent la cultura cervesera, decideixen emprendre l’aventura de plasmar totes les seves vivències en la creació i comercialització de cerveses elaborades artesanalment.
A la masia de Can Partegàs hi dissenyen les receptes exclusives i les elaboren recuperant la manera tradicional d’elaborar la cervesa. Fent recerca per desenvolupar nous productes, per innovar i millorar.
Les cerveses Arts:

  • Estan elaborades únicament amb matèries primeres de qualitat: malt de cereals, aigua, llúpol i llevat. Per tant, no contenen ni conservants ni altres additius químics.

  • Per la seva elaboració s’han recuperat les pràctiques tradicionals del procés de fabricació, de manera que es respecta el ritme natural de fermentació i maduració del producte.

  • No estan pasteuritzades ni filtrades i per tant tenen sediment de llevat a l’ampolla. Per això les considerem cerveses “vives”, perquè mantenen totes les seves propietats nutricionals. Conservades adequadament, amb els pas del temps evolucionen en complexitat i plenitud.

  • La presència de llevat també permet la seva gasificació natural, sense addició de CO2 artificial; això és possible gràcies a una segona fermentació en ampolla, una tècnica similar a la utilitzada per obtenir el cava.

  • Són cerveses d’autor, ja que s’elaboren a petita escala i cada tirada és única i irrepetible sense perdre el seu caràcter.Art Flama, una cervesa de qualitat elaborada artesanalment. Cervesa d'alta fermentació estil Indian Pale Ale, de color ambre encès, afruitada i equilibrada en boca. Elaborada amb una mescla de 3 malts que li donen un càlid matís torrat i amb 3 varietats de llúpols aromàtics que aporten una agradable amargor amb notes florals.
  • Art Fosca, una cervesa de qualitat elaborada artesanalment. Cervesa d'alta fermentació estil Oatmeal Stout, de color negre obscur amb matisos caoba, amb molt de cos i d'escuma densa i persistent. Molt aromàtica i amb un sabor intens a cereal torrefacte que contrasta amb la subtil dolçor de la civada.
    Art Orus, una cervesa de qualitat elaborada artesanalment. Cervesa de baixa fermentació (Lager) estil Marzen. De color daurat intens plena i refrescant, amb un profund sabor a malt i un lleuger toc herbal que prové de la noble varietat de llúpol Saaz emprada per la seva elaboració.