lunes, 20 de abril de 2009

Celler Analec


ANALEC és un petit celler familiar de recent creació on l'any 2006 esva realitzar la 1ª elaboració. Disposem de vinyes pròpies on unapetita proporció del raïm es destina als nostres vins. L'enòleg icopropietari és Xavier Figuerola que també treballa en la creació delvi "Cap de Barbaria", un vi de la terra de Formentera a les IllesBalears.

El celler està situat en el poble de Nalec (Urgell-Lleida) dins ladenominació d'orígen Costers del Segre i subzona Valls del Riucorb.

Productes:

-Vins tranquils:

ANALEC La Romiguera. Varietats Ull de llebre 90% i Syrah 10%. Vinegre a partir dels raïms de la partida de "La Romiguera", vinya deterrasses centenàries a uns 550m d'alçada sobre el nivell del mar iterrenys calcaris que donen unes produccions properes als 4000 kg/ha.La Subzona Valls del Riucorb es caracteritza per tenir un climamediterrani d'interior amb uns hiverns molt freds i uns estius càlidsperò matisats per la presència diària de brisa de sud-Est (Marinada)que suavitza les temperatures a l'estiu (evita temperaturesextremadament càlides) i incrementa els nivells d'humitat. Aquest fet,junt amb l'alçada proporciona un període de maduració llarg i lent queajuda a mantenir els aromes en els vins.

El vi "La Romiguera" reposa uns 12 mesos en barriques de roure francèsnoves i de 2on any en un 80% i en roure americà la resta.Nota de cata: Color roig cirera de capa lleugera. Aroma fresc defruita vermella madura però sense excés de notes càlides, fonsmineral, cacau fi, floral. En boca es carnós amb una acidesa moltequilibrada, ompla, golós amb uns tanins fins.Producció collita 2007: 5000 ampolles.

-Vins escumosos:

ANALEC Brut nature.Varietats Macabeu 50% i Parellada 50%. Vi escumósamb D.O. Costers del Segre elaborat per mètode tradicional i unacriança mínima en la cava de 18 mesos. A partir d'aquest temps demaduració es comença a desgorjar a mesura que el producte s'esgota fetque dona un escumós sempre recent degorjat i per tant es manté lafrescor i l'originalitat de l'evolució en l'ampolla amb les seveslíes.Nota de cata: Color groc-palla brillant. Aroma de fruita blanca (pomai pera àcida) amb notes cítriques. En boca es fresc, sabor llarg ambuna acidesa equilibrada.Producció anual: 17000 ampolles.

ANALEC Brut rosat. Varietat Trepat 100%.Nota de cata: Color cirera viu. Aroma de fruites vermelles i fruitaconfitada. Saborós en boca, fresc, equilibrat amb un petit deixamargós al final.Producció anual: 2000 ampolles.

4 comentarios:

  1. He provat el vi, és molt bo, però l'he convinat mab formatge, la qual cosa sempre potència el sabor del vi. És recomanable en funció del preu que tingui. No l'he compart jo.

    ResponderEliminar
  2. jo l'he comprat i hem va costar 8'90€ a la botiga. És un vi que covina molt bé am la carn vermella. M´he assabentat a la botiga que molt aviat sortirar el cava Analec reserva, ja el provarem.

    ResponderEliminar
  3. Jo he provat el vi de la Romiguera i es excel.lent !! Tanmateix el vi escumos és molt bó i molt ben el.laborat!! Aquests productes son de molt boma qualitat a preu asequible.
    Ara han tret un rosat que la veritat val la pena probar-ho. Es diu La Creu. Bons productes !!

    ResponderEliminar
  4. Jo soc una enamorada dels bons vins,igual que amb els libres sempre tasto els que em recomanen amb entusiasme.En un sopar que vaig anar, una dona va voler escollir La Romiguera del 2009 i en vaig quedar prendada d'aquell sabor, es dels vins que vols gaudir en alguna ocasió especial.

    ResponderEliminar