lunes, 15 de junio de 2009

Jané Ventura "Negre Selecció, 12 vinyes" 2007

El vi està inspirat en la tradició i paisatge de Jané Ventura. És un vi que parla de la història de la bodega, i de l'entorn mediterrani. Fusió de vinyes, varietats (tradicionals i nouvingudes) i de terrers.

Vinyes: de les vinyes pròpies (Mas Vilella i Finca Els Camps), i de vinyes seleccionades de viticultors de la comarca del Baix Penedès. En total són 12 vinyes.

Varietats: "Ull de Llebre" -Tempranillo- (40%) Cabernet Sauvignon (20%), "Merlot" (20%), Sumoll (10%) i Syrah (10%).

Elaboració: Verema i descàrrega manual. Selecció de grans en taula automàtica i manual. Ull de llebre i Syrah tenen maceració en fred. Fermentació controlada en dipòsit d’acer inoxidable a 25 ºC. Maceració: 12 dies. Criança en barrica: 10 mesos roure francès de 1, 2 i 3 anys d’edat.
Embotellat: març 2009.

Nota de tast: Color vermell cirera intens, brillant. Llàgrimes persistents. En nas dominen fruits vermells i negres, regalèssia, violetes, fons de sotabosc, fusta molt ben fusionada... Bona estructura en boca, ampli, molt expressiu, tanins persistents i madurs, postgust llarg i fresc.
L’anyada 2007 destaca per l’elegància i la frescor dels seus vins. Amb un estiu poc calorós va permetre maduresa regular, lenta i completa.

Etiqueta: L’etiqueta simbolitza el paisatge vitícola de muntanya de Mas Vilella, que es podria extrapolar a molts dels bonics racons del Baix Penedès, amb el paisatge humanitzat de vinyes, oliveres, garrofers i ametllers acompanyant una masia, una barraca i incomptables marges de pedra seca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario