lunes, 15 de junio de 2009

Presentació Acústic, 10 de Juny











Acústic 2007

Origen acústic: La filosofia d'aquest vi, és aprofitar la saviesa de les vinyes velles autòctones i de l‘antiga tradició dels anciants pagesos. En diem un vi acústic, sense electricitat que reivindica i busca les arrels i el valor de la viticultura tradicional en front de la “globalització “dels vins actuals plens de maquillatge i tecnologia.
Retornar a les arrels i a la imperfecció de l’autoctonisme expressant l’entorn més profund d’aquestes vinyes indomables en l’entorn de la majestuosa serralada del Montsant.
Vins fins, personals i elegants que expressen les característiques de les nostres vinyes sàvies amb tota naturalitat.
Vinya: vinyes velles nobles de garnatxa i samsó en la D.O. Montsant. Les vinyes són diverses i provenen de la zona d’Els Guiamets, Marçà, Capçanes, Cornudella del Montsant i El Masroig situades entre 300 i 700 metres d’alçada; amb una edat d’entre 35 a 65 anys, les nostres vinyes creixen en terrenys pobres i pedregosos amb una combinació d’argila, arena pedregosa i còdols rodats.
L’acústic conté un 35 % de Garnatxa que aporta finesa, fruita i femineïtat i un 65 % de Samsó (Carinyena) que aporta color, estructura i masculinitat.
Elaboració: Respectant molt el raïm, busca l’expressivitat varietal d’aquests raïms autòctons macerant el vi entre 10 i 15 dies. Posterior FML i criança en barriques d’1 i 2 vins de roure francès amb torrat lleugeríssim durant 9-10 mesos. No es filtra ni es clarifica per a preservar la seva identitat més pura.
Identitat: Presentació natural on s’hi expressa una representació abstracte que pot recordar un instrument acústic de corda (xel.lo o guitarra acústica) o un grà de raïm negre imperfecte amb raigs violacis vius del vi o bé……..depenent del sentit acústic de cadascú.
Acústic blanc 2008
L'Acústic blanc és un vi ampli en tots els sentits, té un color groc daurat i brillant recordant el sol quan surt i deixant una llàgrima densa i clara al lliscar per la copa.
L'aroma de la garnatxa blanca ens recorda les flors de primavera com el lliri i la rosa i també la pinya madura. El macabeu i la garnatxa roja ens aporta sensacions molt t, ropicals de tarongina, plàtan, litxi i pinya.
Al paladar, ens trobem davant d'un vi molt rodó, amb un pas de boca net i clar amb postgust llarg i fresc d'espècies mediterrànies com el fonoll i el romaní propi de la garnatxa blanca.
Ideal per acompanyar un peix al forn, un plat de formatges o amanides d'estiu, és un vi que es pot consumir ara o fins al 2012.

Braó 2006
Origen braó: La filosofia d'aquest vi és aprofitar la saviesa de les vinyes extremadament velles de varietats autòctones i l‘antiga tradició dels anciants pagesos.
Es una selecció de vinyes ancianes que es rebelen embraonant-se i plenes de força, valor i coratge produeixen un fruit escàs (500-900 gr. per cep) plè d’expressió i força .
De manera acústica, natural i profunda es vol mostrar el millor d’aquestes vinyes tan ancianes.
Braó era una paraula molt ulitizada pels nostres avantpassats i volia dir “força, valor, coratge“. Embraonar-se era “agafar valor“ per a fer quelcom. Precisament “valor, coratge i força“ és el que tenen aquestes vinyes tan fascinants i velles que han patit durant tants anys donant un fruit únic.
Vinya: Vi elaborat amb vinyes extremadament velles de garnatxa i (samsó) carinyena en la D.O. Montsant. Vinyes de 3 finques de Capçanes i Marçà.
Vinyes d’entre 60 a 80 anys d’edat.
Terrenys pobres, pedregosos amb una combinació d’argila i arena.
Hi ha una composició d’ un 45 % de Garnatxa que aporta finesa, fruita i complexitat i un 55 % de Samsó (Carinyena) que aporta color, estructura i masculinitat al vi.
Elaboració: Respectant molt el raïm, busquem l’expresivitat varietal d’aquestes varietats autoctònes macerant el vi uns 15 dies. Posterior FML i criança en barriques noves i d’1 vi de roure francès amb torrat lleugeríssim durant 11 mesos. No es filtra ni es clarifica per a preservar la seva identitat més pura.
Identitat: Presentació natural on hi ha una representació abstracte que vol recordar el perfil de les vinyes velles o els violoncels del gran mestre Pau casals nascut a El Vendrell.


Cata Braó 2007

http://www.acusticceller.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario