lunes, 27 de julio de 2009

Presentació Castell del Remei/Cérvoles, 22 de Juliol








Vins tastats:


Blanc Planell '08
Tipus de vi: Blanc jove
Varietats: Sauvignon Blanc (56%) i Macabeu (44%)
Nota de tast:
Color groc pàl·lid amb reflexos verds. En nas, aromes intensos de fruites d'os (préssec, paraguai ...) a més de records de fulla de figuera i de fonoll. En airejar apareixen les notes pròpies del macabeu: poma i flors blanques. En boca es mostra ampli a l'entrada i equilibrat. Pas per boca fresc degut a l'acidesa. Finalment, lleugera amargor que allarga la persistència, al mateix temps que apareixen notes de pell de citric i fruita de la passió.
Oda Blanc '07
Tipus de vi: Blanc fermentat i criat en roure; 8 mesos en bótes noves de roure americà i francès amb bâtonnage periòdic.
Varietats: Chardonnay i Macabeu
Nota de tast:
Color groc amb reflexes metàl·lics. En nas, explosió de fruita tropical fresca, seguida de notes de fumats i torrats de la criança en bóta. Tocs balsàmics. Entrada en boca glicèrica, amb tanins elegants. Durant el pas per boca apareix l'acidesa que li transmet vivacitat. Persistència molt agradable i amb records de fruita verda i de pa torrat.
Cérvoles Blanc '07
Tipus de vi: Blanc fermentat i criat en roure; 8 mesos en bótes de roure francès de gra fi amb bâtonnage periòdic.
Varietats: Chardonnay (55%) i Macabeu (45%)
Nota de tast:
Color groc palla amb reflexos acerats. En nas presenta aromes intensos i de gran elegància. Al principi centelleigs de flors blanques, i lleugeres notes de fumats. Al airejar-lo revela notes de fruita tropical madura, meló de polpa taronja i préssec de vinya, a més de records a cítrics en confitura. En boca es extraordinàriament greixós, les sensacions dolces harmonitzen amb la seva excel·lent acidesa que li aporta frescor i vivesa. Persistència molt llarga amb presència de tanins molt ben integrats, per la via retronasal predominen els records a fruita i torrats.
Cérvoles '05
Tipus de vi: Negre amb criança en roure francès de gra fi i extrafí durant 12 mesos.
Varietats: Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (25%), Garnatxa (23%) i Merlot (12%)
Nota de tast:
Color cirera de profunda capa amb lleugers tons blaus. Llàgrimes denses i acolorides. En nas es mostra agradable i molt complex, inicialment sobresurten aromes de fusta i balsàmics: cedre, cacau i cafè, amb fons de fruita madura, pruna, melmelades de fruits vermells, després apareixen records de sotabosc i farigola, a més del característic toc mineral de Cérvoles. En boca té potència amb gran equilibri. Generosa acidesa molt ben integrada, que combinada amb tanins madurs encara molt presents i que li confereixen voluptuositat i estructura. Final persistent.
1780 '03
Tipus de vi: Negre amb criança en bótes noves de roure francès i americà durant 15 mesos.
Varietats: Cabernet Sauvignon, Ull de Llebre i Garnatxa.
Nota de tast:
Color de cirera picota intens amb rivets morats i llàgrima densa. Aromes de gran expressió i elegància. Notes de fruita sobremadurades, balsàmiques i minerals, sobre un fons d'espècies. Agradable en atac. Voluminós pas per boca, amb tanins madurs i molt ben integrats. Acidesa molt viva, unida amb una persistència extremadament llarga i llaminera.

1 comentario: